Om

Välkommen till Skrivkulan!

Bakom kulisserna på Skrivkulan hittar du mig, Cecilia. Om dagarna arbetar jag med förändringsprocesser och om kvällarna hittar du mig allt som oftast uppkrupen i fåtöljen med något skrivprojekt. Här på Skrivkulan skapar jag en plats för dig som lever ett skrivande liv, eller drömmer om att göra det. På bloggen kommer jag skriva om sådant som jag själv är nyfiken på och vill utforska gällande skrivande samt dela med mig av tankar, kunskap, tips och råd.

Jag har varit en skrivande människa så länge jag kan minnas. Som barn hade jag ett 40-tal brevvänner (hela veckopengen gick till frimärken), jag skrev dagbok och skapade långa att-göra listor på rutat block. Som barn ägde jag också en skrivmaskin. Känslan av tangenternas nedslag, smattret som följde och att se en text växa fram var oslagbar. I vuxen ålder tog skrivandet nya former. Mötesrapporter, mail, projektrapporter, kundutskick, intern och externkommunikation – och så, när jag äntligen började ta mitt skrivande på allvar, mina egna skrivprojekt. Genom åren har det blivit ett antal skrivkurser och mellan annat läsande slukar jag gärna metatexter om konsten att skriva. Att uttrycka mig genom skrivandet är, kort och gott, viktigt för mig.

Jag vet inte var min gamla skrivmaskin tog vägen men känslan av att se en ny text växa fram är precis lika upplyftande nu som när jag var barn. Visste du förresten att namnet Skrivkulan kommer från den första skrivmaskinen? 1865 uppfann prästen och  föreståndaren på Dövstumsinstitutet i Köpenhamn, Rasmus Mailing-Hansen, den första skrivmaskinen. Den döpte han till Skrivkulan. En kula kan också vara en tillhåll, en lya, eller om du så vill, ett litet näste. Och det är precis vad det här är, ett litet krypin för den skrivande människan – en skrivkula.

Tillbaka till dig. Oavsett om ditt skrivande liv just nu handlar om att föra mötesprotokoll, skriva dagbok eller om det kretsar kring att slutföra den stora romanen eller dess uppföljare så hoppas och tror jag att du som älskar skrivande och allt runt omkring hantverket kommer trivas här. 

Än en gång välkommen till Skrivkulan – en plats för dig som skriver!